Saturday , 1 October 2022, 10:03

Cinci zile fantastice la Festivalul ”Hora din Străbuni”

Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din Străbuni” s-a bucurat de reale aprecieri, atât din partea spectatorilor, cât și din partea participanților.

În ultima seară de festival, peste 5.000 de vasluieni au asistat la gală și concertul Orchestrei Fraților Advahov, care au oferit momente de virtuozitate artistică.

”Ne-am convins că nu există deosebire între hora din Republica Moldova și cea din România, pentru că sunt aceleași valori moștenite de la străbuni. Festivalul “Hora din Străbuni”, un eveniment pe care nu-l vom uita încă mult timp și care a fost o premieră frumoasă pentru Orchestra noastră. Mii de spectatori ne-au întâlnit cu suflet și voie bună la Vaslui. Mulțumim organizatorilor pentru invitație și publicului pentru primirea caldă și energia pozitivă care pentru noi va fi motiv de revedere cu vasluienii!”, au spus frații Advahov.

Pe scena din centrul Vasluiului a urcat și trompetistul Cristi Tractor, care a impresionat publicul, fiind răsplătit cu aplauze pentru momentul interpretativ fantastic.

”O seară de excepție, un recital de vis alături de prietenii mei de la Orchestra Fraților Advahov, cărora le mulțumesc din suflet. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această seară, mulțumesc Lucian Onciu, Consiliului Județean Vaslui, dar și celor care au creat o atmosferă minunată la festivalul internașional de folclor Hora din Străbuni”, a scris pe rețelele de socializare Cristi Tractor.

Lucian Onciu, directorul festivalului, a ținut să le mulțumească tuturor celor care și-au pus toată priceperea ca despre „Hora din Străbuni” să se vorbească frumos.

”Colegi de la Centrul Creației Populare Vaslui, de la Primăria Vaslui, Consiliul județean Vaslui, voluntari, fotografi, artiști, și-ai luat drept ghid simțirea, disciplina, entuziasmul, empatia, carisma, astfel încât totul a ieșit așa cum ne-am imaginat. Au fost momente, înainte dar mai ales în timpul festivalului, când am depășit limite de tot felul dar nu ne-am lăsat. Am fost gazde bune, am creat scenarii pentru desfășurarea fiecărei zile în parte, funcție de vreme și condiții tehnice, am dorit să fim vizibili dincolo de granițele județului.
Un astfel de eveniment nu poate fi organizat de 2-3 oameni sau nu este doar meritul celor care ies în față. Hora din Străbuni 2019 a însemnat echipă și meritele aparțin în egală măsură tuturor. Împlinirea noastră este sursa de energie pentru ce vom pregăti, tot împreună, de aici înainte”, a spus Lucian Onciu.
În cele cinci zile de festival au participat ansambluri și grupuri din 11 țări și România, cu peste 600 de dansatori.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Băcești reținut după ce a agresat fizic un ieșean

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un tânăr, …

Elevii de la Liceul „Ștefan Procopiu” s-au întâlnit cu Polițiștii de la Siguranță școlară

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei din cadrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *