Naţional

Cetăţean român prins cu ţigări de peste 56.000 lei în căruţă

IMG2
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au confiscat 5.000 pachete cu ţigări, pe care un cetăţean român le transporta cu un atelaj hipo.
În data de 20 martie a.c., pentru valorificarea unor informaţii şi în baza schimbului de date cu autorităţile similare din R. Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 19.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte la malul râului Prut, pe direcţia localităţii Miorcani, pe teritoriul României, un atelaj hipo în care se afla o persoană, care se deplasa dinspre frontieră către interiorul teritoriului naţional.
Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea atelajului hipo şi legitimarea persoanei şi au stabilit că aceasta este cetăţeanul român Nicu B., de 35 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. În urma verificării atelajului hipo, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia cinci colete cu ţigări marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova. Cu privire la cele constate bărbatul a declarat că s-a deplasat la malul râului Prut pentru a duce caii la apă. Cu aceasta ocazie, a găsit la malul râului coletele învelite in folie de culoare neagră ce conţineau ţigări de provenienţă Republica Moldova, pe care le-a încărcat în atelajul hipo, cu intenţia de a le transporta la domiciliu.
În urma inventarierii conţinutului coletelor, s-a găsit cantitatea de 5.000 pachete ţigări, marca “Ritm”, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 56.250 lei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button