Cetăţean din Republica Moldova cercetat pentru dare de mită


În urma unui denunţ formulat de un poliţist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de dare de mită, săvârşită de un cetăţean din R. Moldova, care a încercat să ofere suma de 100 de euro, pentru a nu fi luată măsura legală de nepermiterea intrării în România, ca urmare a depășirii termenului de ședere.

În data de 28 august a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, pasager într-un microbuz, I. N., cetăţean din R. Moldova în vârstă de 29 de ani.
La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, poliţistul de frontieră care efectua controlul a observat, în paşaportul lui I.N., o bancnota de 100 de euro.
Întrebat despre suma de bani, tânărul a declarat că aceasta este pentru a trece cu vederea faptul că a depăşit termenul de şedere pe teritoriul României şi pentru a i se permite intrarea în ţară.
Poliţistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani oferită şi i-a adus la cunoştinţă lui I. N. că fapta sa constituie infracţiunea de dare de mită.
Deoarece persoana în cauză a insistat ca poliţistul de frontieră să primească suma de bani oferită, colegul nostru a informat şefii ierarhici despre situaţia creată şi au fost anunţate autorităţile abilitate din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Vaslui, care s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa pentru luarea măsurilor legale.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ambulanță scoasă din nămeți de un grup de tineri la Ghergheleu

O ambulanță trimisă la o urgență în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, a rămas blocată în …

Ambulanţă care transportă doi pacienţi la un centru de dializă, blocată pe DC37

O ambulanţă cu doi pacienţi transportaţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *