ActualitateLocal

Centru de zi Şcolar la Vaslui

DSC_6926
De astăzi, 15 elevi din municipiul Vaslui sunt beneficiarii celui mai modern centru social din judeţ. Aceştia au fost selectaţi din şcolile din oraş şi sunt din rândul celor cu probleme materiale sau cu anumite probleme educaţionale, rolul centrului fiind de a preveni abandonul şcolar. Aici, copiii beneficiază de diferite activităţi recreative, îşi fac temele sub îndrumarea unui educator, beneficiază de o masă caldă, fiindu-le la dispoziţie şi un psiholog.
“Centrul se adresează copiilor şcolari, care sunt în atenţia noastră, cu anumite probleme, pe care încercăm să le corectăm. Acestea se referă la o socializare mai lentă, la o relaţie cu ceilalţi copii un pic mai dificilă, la o relaţie deficitară cu membrii familiei. Aici vor benefica de servicii de consiliere, iar menirea centrului e de a preveni abandonul şcolar, să fie obişnuiţi cu comunitatea, astfel încât să frecventeze şcoala, iar rezultatele educaţionale să fie îmbunătăţite simţitor”, a spus primarul Vasile Pavăl.
Centrul de Zi “Bucuria” a fost construit într-o fostă centrală termică, iar fondurile au venit în procent de 90 la sută de la Ministerul Muncii, valoarea totală fiind de 375.000 lei. Primăria a mai investit într-o minisală de sport, astfel că aportul de la bugetul local se ridică la aproximativ 400.000 lei, cu tot cu contribuţia de zece la sută la înfiinţarea centrului de zi.
“De minisala de sport vor beneficia şi copiii de la Grădiniţa nr.3. Vor folosi această locaţie după un anumit program, astfel încât să aibă acces atât preşcolarii, cât şi beneficiarii centrului”, a mai spus Pavăl.
În prezent, la Centrul de Zi lucrează un îngrijitor, un educator şi un psiholog, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie angajat şi un asistent social.

DSC_6940DSC_6934

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button