Centrele de evaluare, luate cu asalt de copii


Potrivit metodologiei, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2016, inclusiv, pot să-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomativă este corespunzătoare. Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Vaslui va coordona întreaga activitate de evaluare a copiilor. Pentru buna derulare a acţiunii, instituţia vasluiană a stabilit şapte centre de evaluare. Trei dintre ele sunt la Vaslui, alte două la Bârlad şi câte un centru la Huşi şi Negreşti. Evaluarea preşcolarilor se va realiza în perioada 23 februarie–16 martie, iar cele şapte centre vor fi deschise de luni până vineri, între orele 10 şi 18.
“Metodologia este foarte clară în acest sens, astfel că părinţii se pot programa, pentru realizarea evaluării psihosomatice. În vederea realizării examinării, părintele sau tutorele legal trebuie să obţină, în prealabil, o adeverinţă de la medicul de familie/pediatru, prin care se atestă că preşcolarul este clinic sănătos, apt pentru şcoală. Rezultatul evaluării va fi comunicat, în scris, în aceeaşi zi şi nu poate fi contestat”, a spus Daniela Laic, director al CJRAE Vaslui.
Activitatea este în plină desfăşurare, iar, până ieri, ultima centralizare, au fost înregistrate aproape 200 de evaluări, pentru şase copii fiind acordate recomandări pentru orientarea către Centrele de Educaţie Incluzivă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un mercedes căutat pentru confiscare de către autoritățile din Germania descoperit la Albița

În data de 08 noiembrie  a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a …

Bârbat găsit spânzurat într-un loc public aglomerat al Bârladului

Mai mulți trecători pe o stradă din municipiul Bârlad sunt șocați, după ce au observat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *