EducatieLocal

Cei mai buni la fizică

Liceul-Mihail-Kogalniceanu-Vaslui
Elevii vasluieni au obţinut noi performanţe la concursurile naţionale. După Informatică, a venit rândul Fizicii să se bucure de rezultatele obţinute la Olimpiada Naţională. Elevii din judeţul Vaslui s-au întors de la Timişoara, gazda fazei naţionale, cu opt medalii şi o menţiune de onoare.
Cea mai importantă distincţie a fost obţinută de elevul Andrei Bordeianu, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui. Acesta s-a clasat pe locul doi la nivel de clasa a IX-a, fiind recompensat cu medalia de aur. Andrei este pregătit de profesorul Cătălin Ignat. Rezultatul i-a adus elevului vasluian un loc în lotul naţional.
Un alt reprezentant al LMK, Andrei Bogos, de la clasa a VI-a, a obţinut medalia de argint, Aceeaşi distincţie a primit-o şi Robert Gabriel Trifan, de la Şcoala “Ştefan cel Mare”.
Lotul vasluian a mai cucerit încă cinci medalii de bronz, prin Andreea Patricia Dragoslav, de la Şcoala “Constantin Parfene”, Cătălin Stoian, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, Fabian Anton Patraş, de la Colegiul Naţional “Cuza Vodă” Huşi, Bogdan Palanici şi Mădălina Nicoleta Tudorache, ambii de la LMK.
Menţiunea de onoare a fost atribuită elevei Renata Bianca Mircea, de la Şcoala “George Tutoveanu” Bârlad.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button