ActualitateLocal

CAS Vaslui a întocmit o nouă listă de aşteptare pentru dispozitive medicale

La Casa de Asigurări de Sănătate din Vaslui s-a întocmit din nou o listă de aşteptare pentru dispozitive medicale. Cele mai multe solicitări sunt pentru proteze auditive.

Lista de aşteptare întocmită pentru luna februarie cuprinde deja 171 de cereri adresate de persoane care au mare nevoie de dispozitive medicale şi pe care oamenii nu şi le-ar putea achiziţiona cu bani proprii.

Soluţionarea acestor cereri – spune conducerea CAS Vaslui – se face întotdeauna în funcţie de bugetul alocat, dar şi de priorităţi.

La aceasta dată avem cereri pentru procurarea dispozitivelor medicale pentru toate tipurile de categorii. Cele mai mari cereri sunete pentru protezele auditive. Datorită bugetului care nu acoperă întreaga cerere pentru aceste tipuri de dispozitive, asigurăm cu prioritate cazurile bine justificate din punct de vedere medical, copiii, persoanele cu handicap, sacii de colostomie şi aparatele de oxigeno-terapie”, a spus Mihaela Chitariu, reprezentanta CAS Vaslui.

Solicitanţii care au fost anunţaţi că mai au de aşteptat până în februarie până când vor primi dispozitivele spun că în cele mai multe cazuri de aceaste aparate depinde însăşi viaţa multora dintre ei.

Anul trecut, de pildă, mai spune conducerea CAS, s-a înregistrat o creştere a numărului de solicitări de dispozitive medicale cu 10% mai mult faţă de anul precedent, în total fiind decontate peste 3.000 de asemenea dispozitive.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button