ActualitateLocal

Cărți de identitate false descoperite la P.T.F. Albița


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit trei cărți de identitate false, pe care trei cetăţeni din R. Moldova le-au procurat, în schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-şi găsi mai usor un loc de muncă în Germania.
La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în diverse mijloace de transport cetăţenii din R. Moldova, Vasile S., Vadim R. și Ivan R., cu vârste cuprinse între 34 și 40 de ani.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport și persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, în borseta lui Vasile S., în portmoneul lui Vadim R. și în buzunarul hainei lui Ivan R. cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografiile celor trei bărbați. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false.
Cu privire la cele constatate, cele trei persoane au declarat că au obținut documentele în cauză de la conaționali, ale căror date nu le cunosc, plătind sume între 150 și 500 euro. Aceștia au mai declarat că intenţionau să ajungă în Germania unde intenționau să se folosească de cărțile de identitate false pentru a ocupa un loc de muncă.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button