EducatieLocal

Cântec, joc şi veselie în Ţara Copilăriei

gradinita
Grădiniţa nr.3 Vaslui a ales să marcheze sfârşitul de an şcolar la Teatrul de Vară. Preşcolarii şi educatoarele au ţinut să-i surprindă pe părinţi cu un maraton al veseliei, depănând amintiri, ce au reprezentat un prilej de bucurie şi emoţie sufletească.
Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, viu colorate, micuţii au reuşit să impresioneze asistenţa prin dans şi cântece.
Rând pe rând, “Albinuţele”, “Puişorii”, “Piticii”, “Piticoţii”, “Fluturaşii”, “Ursuleţii” şi “Floricelele” şi-au luat rămas bun de la un nou an şcolar.
La revedere au spus şi copiii de la grupa mare, ţinând cont că aceştia vor merge către şcoală. Conducerea grădiniţei a ţinut să le mulţumească părinţilor pentru că au avut încredere în colectivul didactic existent, dar şi copiilor, pentru realizări, fiind recompensaţi cu diplome şi cărţi.
““Le mulţumim tuturor pentru ce au făcut în acest an. Copiilor, pentru că ne-au dat posibilitatea să-i cunoaştem şi că ne-au lăsat ca amintire anişorii lor cei mai frumoşi, anii copilăriei. Le mulţumim părinţilor pentru încrederea şi susţinerea lor permanentă. Le mulţumim cadrelor didactice şi nedidactice pentru dăruire şi pentru eforturile lor în a-i educa şi a-i face fericiţi pe cei mici. Copiii care în toamnă, când a sunat clopoţelul, intrau pe uşa grădiniţei cu inima strânsă şi fără să cunoască pe nimeni, iată, astăzi sunt absolvenţii primului an de grădiniţă. Nimic nu se compară cu satisfacţia progresului pe care preşcolarii grupelor mijlocii l-au realizat pe parcursul anului şcolar, progres concretizat în cunoştinţe, abilităţi şi aptitudini noi. Cheia succesului în şcoală şi în viaţă sunt auto-controlul, spiritual de echipă şi capacitatea de colaborare, atitudinea în faţa învăţării, curiozitatea, încrederea în sine, inteligenţa emoţională cu efecte pe termen lung în şcoală. Preşcolarii grupelor mari doresc să ne demonstreze că sunt pregătiţi pentru viaţă”, a spus Cristina Lefter, directoarea Grădiniţei nr.3 Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button