LocalSport

Campionatul Naţional pentru veterani la şah

45 de veterani ai şahului din România se vor întrece timp de o săptămână la Vaslui, în cadrul Finalelor Campionatului Naţional de şah pentru veterani şi veterane. Ieri a avut loc şedinţa tehnică şi prima rundă la şah clasic. Preşedintele Clubului Sportiv “Sergentul” Vaslui, Constantin Grosu, a precizat că prin astfel de competiţii veteranii şahului romanesc sunt reactivaţi.

“Este o competiţie importantă pentru vasluieni. Este pentru prima oară când Vasluiul găzduieşte şi organizează o finală de Campionat Naţional la individual. Avem experienţa necesară pentru realizarea concursului. Avem girul Federaţiei, avem un proiect cu finanţare nerambursabilă de la Consiliul Local şi Primărie, astfel încât să avem premizele necesare pentru reuşita evenimentului. Concursul va fi structurat pe patru probe: şah clasic, rapid, dezlegări şi blitz. Una din aceste probe o să o desfăşurăm în municipiul Huşi. Este vorba despre concursul de blitz, care va fi în ultima zi. Pe lângă cele patru probe, în timpul liber vom efectua o excursie cu toţi participanţii. Vrem să le arătăm frumuseţile Vasluiului, mai ales că unii sunt pentru prima oară în oraş“, a spus Constantin Grosu, organizatorul competiţiei.

Festivităţile de premiere sunt programate după ultima rundă a fiecărui concurs. Fondul de premiere este în valoare de 2. 500 de lei. Se vor acorda diplome personalizate pentru toţi participanţii. Primele trei locuri la masculin, dar şi primele trei locuri la feminin vor primi medalii şi cupe, precum şi premii în bani. De asemenea, primii trei jucători şi primele trei jucătoare (născuţi în 1951 sau înainte), în ordinea stabilită de clasamentul general, vor fi premiaţi la categoria “Veterani seniori şi senioare”.

Securitatea participanţilor la sala de joc şi serviciile medicale, în caz de urgenţă, sunt asigurate de Primăria Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button