Campanie de prevenire a furturilor, derulată de polițiștii vasluieni

În perioada 28-30 iulie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, alături de polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au desfășurat activități informativ-preventive privind furturile din autoturisme.

Principalele moduri de operare folosite de infractori :

•   Forţarea mecanică a încuietorilor ;

•   Spargerea geamurilor ;

• Furtul componentelor exterioare (oglinzi, ornamente, embleme, proiectoare, roţi etc.) ;

•  În ultimii ani, pe fondul progresului tehnologic, a început să se dezvolte un nou mod de operare, bazat pe dispozitive electronice care acţionează asupra sistemelor de închidere centralizată a autoturismelor.

Având în vedere faptul că majoritatea furturilor din autoturisme se datorează neatenției proprietarilor, polițiștii au atras atenția asupra unor măsuri simple prin care proprietarii de autoturisme pot evita neplăcerile cauzate de spargerea autoturismului și sustragerea bunurilor lăsate la vedere .

         Recomandări preventive :

  • Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, diferite bunuri de valoare chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • În stațiile de alimentare cu carburant, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acționați sistemul de închidere a portierelor ;
  • Pe perioada deplasării cu autoturismul, acționați  sistemul de închidere a portierelor (astfel evitați să fiți deposedați, la semafor, de geanta ce se află în  interiorul mașinii);
  • Când părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet ;
  • Pentru eventualele reparații, nu vă adresați atelierelor neautorizate sau meșterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteți rămâne fără componente care funcționau foarte bine;
  • În cazul spargerii autoturismului, nu umblați în interior până la sosirea poliției, pentru a nu compromite urmele lăsate de autori.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *