ActualitateLocal

Campania „Şi tu poţi deveni poliţist”

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui continuă campania „Şi tu poţi deveni poliţist”, campanie ce are drept scop promovarea profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate – Şcolile de agenţi de poliţie şi Academia „A .I. Cuza” Bucureşti.
Inspectoratul de poliţie al judeţului Vaslui şi-a propus să informeze elevii despre avantajele profesiei de poliţist, şi condiţiile de admitere şi de studiu din instituţiile de învăţământ ale M.A.I. şi I.G.P.R., pentru a avea o opţiune în plus atunci când vor decide ce carieră să aleagă.
În această săptămână poliţişti, dar şi elevi si studenţi aflaţi în practică la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului şi cadru didactic de la Şcoala de Agenţi „Vasile Lascăr” Câmpina s-au întâlnit cu elevi ai Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” şi Liceului cu program sportiv pentru a le prezenta etapele pe care trebuie să le parcurgă pentru a deveni poliţişti. Mulţi dintre cei participanţi la activităţi erau deja hotărâţi să aleagă cariera de poliţist şi au fost foarte interesaţi să afle detalii de la elevii şi studenţii prezenţi la întâlniri, detalii referitoare la programul de studiu, disciplinele studiate şi cât de grele sunt probele de examen.
Activităţile în cadrul campaniei vor continua şi pe parcursul următoarelor săptămâni, poliţiştii oferindu-le ocazia elevilor interesaţi să afle detalii care să îi ajute să ia cea mai bună decizie în privinţa viitoarei lor cariere.
Instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi şcolile postliceale.Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” este o instituţie de învăţământ superior acreditată, din reţeaua instituţiilor de învăţământ superior de stat. Face parte din categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, desfăşoară activităţi de învăţământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licenţă, de studii universitare de masterat şi de studii universitare de doctorat, în domenii şi specializări acreditate, precum şi alte forme de pregătire, de perfecţionare şi specializare.
Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne ce fac parte din sistemul naţional de învăţământ sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

campanie_scoli_2

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button