ActualitateLocal

Campania „Neglijența, invitație deschisă la furt ”

Campanie_3
Poliţiştii din cadrul Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și reprezentanţii Groupama Asigurări – filiala Vaslui au participat la Centrul Medico-Social „Sf. Nicolae”, din cadrul Primăriei municipiului Vaslui, la o activitate privind lansarea campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe, denumită „Neglijența, invitație deschisă la furt”.
În cadrul activităţii au fost prezentate cetăţenilor riscurile la care se expun în cazul ignorării măsurilor minime de protejare a locuinţei şi s-au efectuat recomandări astfel încât aceştia să nu devină victime ale acestui gen de infracţiuni.

Pentru fiecare cetăţean locuinţa este spaţiul în care se simte în siguranţă şi orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de siguranţă personală.
Deşi în ultimii ani tendinţa a fost una descrescătoare (de la 35.150 de furturi din locuinţe la nivel naţional în 2012, 31.040 în 2013, 29.925 în 2014, la 28.442 în 2015), prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului rămâne una dintre priorităţile Poliţiei Române.
Principalele condiţii care au favorizat furturile din locuinţe sunt reprezentate de: împrietenire ~ în 2.918 de cazuri (aproximativ 10%), uşă neasigurată ~ în 3.617 de cazuri (15%), escaladare ~ în 1.868 de cazuri – multe din ele fiind urmare a ferestrelor lăsate deschise.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button