ActualitateLocal

CAMPANIA DE INFORMARE „M.A.I. APROAPE DE TINE”

Stefan_Procopiu_2
În perioada martie – decembrie 2016, la nivelul județului Vaslui se desfășoară campania de informare „M.A.I. APROAPE DE TINE”, structurile Ministerului Afacerilor Interne realizând astfel o intervenție preventivă integrată.

Prin această campanie se urmărește creșterea gradului de informare a cetățenilor prin colaborarea structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și societatea civilă, fiind organizate activități de prevenire a criminalității, a traficului și consumului ilicit de droguri, a traficului de persoane, a criminalității informatice, de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență precum și a altor fapte antisociale.
În cadrul întâlnirilor cu membrii comunității, sunt prezentate măsurile de securitate ce trebuie adoptate pentru diminuarea criminalității, fiind distribuite și materialele cu caracter preventiv – educativ. O atenție deosebită este acordată întâlnirilor cu elevii pentru dezvoltarea de comportamente dezirabile din punct de vedere social şi de conştientizare a riscului de a deveni infractor sau victimă.
O astfel de activitate a fost desfășurată la Liceul „Ștefan Procopiu” din municipiul Vaslui, unde elevii și cadrele didactice au discutat cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui. Elevilor le-au fost prezentate aspecte de interes privind prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor, răspunderea contravenţională şi penală în cazul minorilor, pedepsele prevăzute de lege pentru principalele infracţiuni comise de către minori, cauzele şi condiţiile favorizatoare comiterii de infracţiuni de către aceştia.
În final, poliţiştii au adresat recomandări minorilor, pe care considerăm că este bine să le cunoască de altfel, fiecare adolescent:
 să evite disputele verbale şi implicarea în conflicte;
 să evite compania persoanelor alcoolice;
 să evite persoanele care manifestă intenţii agresive; să nu dea “apă la moară” violenţelor de orice fel;
 să nu încurajeze violenţa şi să nu adreseze injurii; acestea sunt cauze care duc la declanşarea conflictelor;
 să nu ameninţe, să nu jignească şi să nu manifeste superioritatea, ambiţia sau dispreţul;
 să nu răspundă provocărilor!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button