EducatieLocal

Campania “Dai carte, ai parte!”, la final

donatie-carte
În cadrul Târgului educaţional de la Vaslui, desfăşurat în perioada 18-19 aprilie, la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Vaslui, a fost iniţiată campania “Dai carte, ai parte!”, acţiune care a avut drept scop principal stimularea interesului pentru lectură în rândul copiilor, adolescenţilor şi a cadrelor didactice, promovarea acţiunilor de voluntariat, precum şi dotarea unor biblioteci şcolare din mediul rural. În cele două zile ale târgului educaţional, elevii de clasa a VIII-a şi cadrele didactice care l-au vizitat şi-au manifestat dorinţa de a dona cărţi din propria bibliotecă pentru a fi citite de colegi de-ai lor din şcoli din mediul rural.
“În zilele de 31 mai şi 1 iunie, cele 220 de volume donate de elevii şi de cadrele didactice care au fost sensibilizate de iniţiativa noastră, au fost donate bibliotecilor şcolare din trei şcoli din judeţ, incluse în cadrul proiectului <>, coordonat de Consiliul Judeţean Vaslui, în parteneriat cu Fundaţia Holt, filiala Iaşi. Pe 31 mai ne-am deplasat la Şcoala Gimnazială <>, sat Arsura, unde am donat 73 volume, şi la Şcoala Gimnazială Protopopeşti, comuna Tăcuta, unde au fost donate 74 volume. Pe 1 iunie au fost donate 73 volume Şcolii Gimnaziale nr.1 Deleşti”, a spus Daniela Laic, directorul CJRAE Vaslui, iniţiatoarea campaniei.
La acţiune au participat şi două eleve voluntare de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Vaslui, alături de reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui şi ai CJRAE Vaslui, aducând un plus de bucurie şi surpriză pe chipurile elevilor de la cele trei şcoli. Eleva Gabriela-Elena Ichim, la rândul ei pasionată de lectură, a ţinut să ofere personal 9 volume cadou, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, elevilor de la şcoala Deleşti, care au dovedit o reală pasiune pentru lectura de plăcere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button