ActualitateLocal

Cămin cultural nou la Miclești


La sărbătoarea Toamnei, primarul comunei Miclești, Doru Agafiței, le-a promis localnicilor că vor avea în cel mai scurt timp un cămin cultural modern.
Cel actual are peste 70 de ani și este depășit, apa de la ploaie infiltrându-se prin structura de rezistență a clădirii.
Investiția este estimată la 370 mii lei.
”Am de gând să ridic la Miclești un cămin cultural modern, cu toate dotările. Proiectul este în lucru, iar banii sperăm să îi atragem de la Compania Națională de Investiții. Căminul are 70 de ani. Arată frumos, fiindcă îl mai ornăm noi, însă plouă în el. Am pus peste 40 de vase, unde acumulez apa, ca să nu stric de tot clădirea”, a spus Doru Agafiței.
Un alt proiect important pentru comunitate îl reprezintă viitoarea piață agroalimentară: ”Prin GAL vom construi și o piață agroalimentară. Proiectul se află la AFIR la Iași, unde am primit OK-ul. O piață este vitală, fiindcă oamenii vând acum din căruță, prin diferite locuri care nu sunt adecvate”.
În acest an, primarul Doru Agafiței a reușit să finalizeze alimentarea cu apă în satul Chircești, cu stație de tratare apei, cu bazin și o linie ultramodernă. În satul Popești a fost asfaltat un drum de aproximativ 5 km.
Sărbătoarea a cuprins un spectacol artistic, unde cap de afiș a fost îndrăgita solistă de muzică populară, Nadia Duluman, alături de Gabriela Manole Diaconescu și moldoveanca Carolina Prepeliță.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button