EducatieLocal

Calificat la IBO 2017 din Marea Britanie

vlad simbotin
Vlad Sîmbotin a primit zilele acestea o veste excelentă de la Ministerul Educaţiei. ~n urma memoriului depus, forul educaţional românesc a decis ca întreg lotul României de anul acesta să fie prezent la Olimpiada Internaţională de Biologie (IBO), care va avea loc în luna iulie 2017, la Coventry (Marea Britanie).
Este ştiut faptul că Vlad Sîmbotin, alături de ceilalţi trei componenţi ai lotului de biologie, a ratat prezenţa la IBO din Vietnam, după ce a stat blocat peste 30 de ore pe Aeroporul Ataturk din Istanbul, de unde trebuia să fie preluat de un alt avion pentru a ajunge la concurs.
“Un an de muncă dus pe apa sâmbetei” a scris Vlad Sîmbotin pe una din reţelele de socializare, manifestându-şi nemulţumirea pentru că visul de a obţine o medalie la o olimpiadă internaţională i-a fost aproape spulberat.
Vasluianul nostru a trăit cele mai grele 30 de ore din viaţă. Blocat pe aeroporul Ataturk din Istanbul, elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui nu va uita aşa de repede experienţa terifiantă din Turcia. Chiar dacă nu a fost implicat direct în haosul creat de tentativa de lovitură de stat, olimpicul din Vaslui a fost cuprins de frică, ascuzându-se sub scaune, aşteptând să se întâmple ceva rău.
Înainte de plecarea în Vietnam, Vlad Sîmbotin era încrezător în şansele sale de a obţine o medalie.
El a impresionat la proba de formare a lotului pentru Olimpiada Internaţională de Biologie, obţinând al doilea punctaj din ţară.
“Au fost două săptămâni de pregătire foarte obositoare, dar în care am acumulat extrem de multă informaţie şi mă bucur că munca mea nu a fost zadarnică şi am reuşit să mă calific. De la olimpiada internaţională îmi propun să mă întorc cu o medalie cât mai strălucitoare”, spune atunci Vlad Sîmbotin.
Anul trecut, elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe, desfăşurată în Austria, unde a obţinut medalia de argint. El este pregătit de profesoara Gianina Romaşcu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button