Local

Bursa locurilor de muncă

DSC_0013
În cadrul Bursei locurilor de muncă organizata astăzi, 14 aprilie 2016, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, persoanele care doresc să se angajeze au avut de ales dintr-un număr de 364 locuri de muncă puse la dispoziţie de 45 agenţi economici din judeţ. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent în Vaslui (la sediul Centrului de Resurse Judeţean pentru Asistenţă Educaţională) Bîrlad (Cantina de Ajutor Social) şi Huşi (Casa Armatei), începând cu ora 900.
Acţiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.
Din cei peste 1500 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 45 care au oferit 364 locuri de muncă vacante (la Vaslui 17 firme au oferit 197 locuri de munca, la Bîrlad 5 firme – 59 posturi şi la Huşi 23 firme – 108 posturi). Dintre acestea 6 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 358 persoanelor fără studii superioare.
Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare : director TV, director marketing, inginer productie, inginer mecanic, director comercial,iar pentru persoanele fără studii superioare oferta este formată din: maistru tamplar, gestionar, facturist, bucatar sef, bucatar, brutar, patiser, realizator imagine, instalator, fierar, dulgher, zidar, faiantar, mecanic autor, vulcanizator auto, spalator aut, confectioner articole din textile, muncitor necalificat şi altele.
In baza protocolului încheiat intre Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale si Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la Bursa locurilor de munca au participat şi 270 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 6 unitati de invatamant din judeţ, acţiunea organizata de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenţi posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.
De asemenea, in baza protocolului încheiat cu Penitenciarul cu regim închis Vaslui, la Bursa Generala a locurilor de munca au participat si 8 persoane private de libertate ce mai au maxim 6 luni pana la eliberarea din detenţie.
La Bursa locurilor de munca de anul acesta au participat si reprezentanţi ai Administraţie Naţionale a Penitenciarelor cu o ofertă educaţională foarte interesantă pentru persoanele aflate in căutarea unui loc de muncă.
La bursa organizata anul acesta au participat 1405 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă . Au fost selectaţi în vederea încadrării un număr de 415 persoane.
In vederea reducerii şomajului, creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă şi a creşterea eficienţei măsurilor active, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui vine în sprijinul atât a agentilor economici din judeţ cât şi a şomerilor din evidenţa sa prin acordarea de subvenţii pentru: incadrarea in munca a absolvenţilor, a şomerilor in vârstă de peste 45 de ani sau a şomerilor care sunt parinţi unici sustinători ai familiilor monoparentale, a şomerilor care mai au 5 ani până la pensie, a tinerilor cu risc de marginalizare socială cu vârsta cuprinsă intre 16-26 ani, a ucenicilor incadrati in baza unui contract de ucenicie sau a stagiarilor.
În acest sens, mulţumim tuturor agenţilor economici pentru sprijinul acordat, în demersul iniţiat de AJOFM Vaslui, de a veni cu soluţii concrete, reale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.
DSC_0017

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button