ActualitateNaţional

Bunuri nedeclarate depistate la frontieră

IMG2
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit aproximativ 3.500 ţigarete de provenienţă R. Moldova şi 28 litri alcool, de provenienta Duty Free, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară ascunse în plafonul unui autocar al cărui şofer era.

În data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, la P.T.F. Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Ghenadie T., în vârstă de 29 de ani, în calitate de al doilea şofer al unui autocar marca Setra, înmatriculat în Republica Moldova, ce efectua o cursă ocazională pe relaţia Republica Moldova – Franţa.
Pentru valorificarea unor informaţii deţinute de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, lucrătorii noştri au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. S-a procedat astfel la efectuarea unui controlului asupra autocarului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse în plafon, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 3.560 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova, şi 28 litri alcool, de provenienţă Duty Free.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor în valoare de aproximativ 2.124 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă de 6000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button