ActualitateLocal

Bugetul Vasluiului se duce în mare parte pe investiții fără precedent

Consilierii locali din municipiul Vaslui au votat în unanimitate bugetul pentru anul 2023, considerat unul generos, ajungând la 331 de milioane de lei la capitolul venituri şi la aproximativ 393 de milioane de lei în ceea ce priveşte cheltuielile, dintre care 209 milioane de lei reprezintă cheltuieli de dezvoltare.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a recunoscut că este pentru prima dată în istoria orașului când suma prevăzută pentru capitolul ”Dezvoltare” este mai mare decât cea prevăzută pentru secţiunea ”Funcţionare”.

„‘Proiectul de buget pe anul 2023 adună propunerile cetăţenilor, ale reprezentanţilor partidelor politice şi ale unor organizaţii de tineret, pe care le-am cuantificat şi am încercat să le găsim locul în vederea rezolvării lor. Preocupările noastre în ultima perioadă au fost foarte intense în direcţia atragerii de fonduri. Vă asigur că finalul anului 2023 ne va găsi cu venituri mult mai mari decât cele cu care pornim la drum. Au fost făcute amendamente cărora noi, cei din Executiv vom avea obligaţia să le găsim sursele de finanţare, astfel încât bugetul final să fie un buget care răspunde cerinţelor actuale”, a spus primarul primarul Pavăl.

Consilierii locali din municipiul Vaslui au aprobat, totodată, repartizarea excedentului bugetar provenit din anul 2022, în valoare de aproximativ 70 de milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru diverse proiecte de investiţii.

Potrivit proiectului de hotărâre propus spre aprobarea Consiliului Local, excedentul bugetar, mai mare cu circa 10 milioane de lei faţă de cel înregistrat în anul 2021, urmează să fie folosit în mare parte pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Astfel, se vor efectua lucrări în valoare de 23 milioane lei privind modernizarea şi reabilitarea unor străzi importante din oraș.

Printre proiectele finanțate la secțiunea de dezvoltare se numără „Reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Vaslui – Liceul „Ion Mincu” – 2.703.039 lei; „Reconversia unui teren degradat din zona Copou în zonă verde și de agrement” – 14.271.546 lei; „Proiect de extindere a rutelor traseelor şi staţiilor pentru transportul public de călători” – 167.117.650 lei; „Proiect de realizare depou pentru transportul public” – 36.754.186 lei; „Înnoirea parcului auto pentru transportul public de persoane” – 36.904.310 lei; „Construire locuințe pentru tineri în Municipiul Vaslui” – 42.870.111 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button