Sport

Bronz pentru LPS Vaslui

13407123_1050460448369349_2422497783390322965_n
Handbalul juvenil din Vaslui trăieşte la intensitate maximă de doi ani consecutiv. După titlul naţional la juniori IV, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui bifează o nouă performanţă notabilă. A venit rândul juniorilor III să se remarce pe plan naţional, terminând Campionatul Naţional pe locul trei. Bronzul naţional este echivalentul locului doi, dacă ţinem cont că adevărata finală a acestei competiţii a fost în semifinale. Vasluienii suferă de complexul Suceava, pe care nu au învins-o niciodată în actualul sezon. În etapa zonală, elevii profesorilor Laurenţiu Cozma şi Adrian Todireasa s-au regăsit în umbra junilor suceveni, pentru ca în semifinale să piardă încă o dată, scor 29-25. A fost cel mai spectaculos meci, vasluienii încercând să se apropie cât mai mult pe tabelă. Cu toate acestea, noua campioană, LPS Suceava, s-a impus destul de greu, bifând cea mai mică diferenţă de la turneul final.
În finala pentru bronz, Vasluiul a mers cap la cap o repriză cu Olimpic Târgu Mureş, handbaliştii vasluieni intrând la pauză cu un gol avans, scor 18-17. În partea a doua, elevii lui Cozma şi Todireasa au avut mai mult tupeu şi după cinci minute aveau deja patru goluri avans, scor 21-17. Diferenţa a crescu la şase goluri, cinci minute mai târziu, scor 28-22. Însă, vasluienii au tremurat cu aproape două minute de final, când mureşenii s-au apropiat la un singur gol, scor 35-36. Conştienţi de performanţa atinsă, LPS Vaslui a gestionat excelent finalul, impunându-se cu scorul de 40-37, victorie ce i-a adus medalia de bronz.
Echipa de aur a Vasluiului a fost formată din Ionuţ Ciuc, Ionuţ Tănasă-Alexandru Brânză, Andrei Simion, Eduard Turcu, Alexandru Creţu, Ştefan Teslariu, Sebastian Grigoraş, Tudor Buguleţ, Vlad Huşanu, Alexandru Cucu, Cătălin Brăescu, Florin Ciurescu, Eduard Radu, Ioan Morăraşu, Răzvan Chiratcu. Antrenori: Laurenţiu Cozma şi Adrian Todireasa.
LPS a avut doi jucători în echipa turneului. Tudor Bugulet a fost declarat cea mai bună extremă dreapta, iar Cătălin Brăesc-cea mai bună extremă stânga.
LPS Suceava este noua campioană la juniori III, impunându-se în finala mare, scor 33-24, în faţa LPS Cluj.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button