Local

Biserica, transformată în sediu de campanie electorală

preot ovidiu mihalache
Preotul Ovidiu Mihalache din Ivăneşti a transformat lăcaşul de cult în locaţie de partid, unde la fiecare slujbă oficiată le vorbeşte credincioşilor despre politică. Mai mult, omul Bisericii îşi face propria campanie electorală, devenind oficial candidatul ALDE la primăria comunei Ivăneşti.
Nimeni nu-i interzice să candideze la funcţia de primar, însă locul ales şi modalitatea pentru a se face cunoscut comunităţii nu este corectă.
Acesta îl atacă în mod repetat pe actualul primar, Vasile Novac, jignindu-l, iar pentru a-şi duce la îndeplinire planul a creat mai multe grupuri pe reţelele de socializare, unde şi-a început deja campania electorală, aducând acuzaţii grave şi ameninţări la adresa actualei conduceri a primăriei.
Comportamentul preotului Ovidiu Mihalache este unul bulevardier şi nedemn de misiunea pe care o are în comunitate. De altfel, localnicii sunt deranjaţi de modul în care acest preot încearcă să se folosească de ei şi de Biserică pentru a-şi atinge scopul.
biserica ivanesti

Şi-a fugărit nevasta

Preotul Ovidiu Mihalache pozează în comunitate ca fiind un om cu frică de Dumnezeu şi cu mari probleme familiale, fiind în plin proces de divorţ cu soţia. El se plânge peste tot că este o victimă şi nu ratează nicio ocazie să-şi jignească soţia, pe care a alungat-o din casă şi i-a interzis să-şi vadă cei doi copii. Mai mult, a părăsit casa parohială, ocupând abuziv vechiul local de şcoală din satul Chilia, pentru a fi şi mai convingător în faţa enoriaşilor, că nu poate să mai stea în locuinţă, de teama nevestei, conflicutul între cei doi continuând la Poliţie, Parchet şi instanţele de judecată.
Din 2014, Episcopia Huşilor l-a repartizat şi la Parohia din satul Broşteni, iar oamenii susţin că preotul a adunat sume importante de bani, invocând acoperirea unor datorii lăsate de vechiul preot. În fapt, banii nu se regăsesc nicăieri. Enoriaşii sunt sceptici în privinţa folosirii banilor, în schimb preotul se plimbă prin sat cu două maşini de lux.

N-are studiile finalizate

Preotul Ovidiu Mihalache are doar seminarul finalizat, deşi parohia pe care o conduce este de rang I, ceea ce înseamnă că trebuie să ai studii superioare. Slujitorul Bisericii este de şapte ani student la teologie în Iaşi. Prima oară a fost exclus din facultate, iar de vreo trei ani încearcă să finalizeze o altă specilizare, fiind pe un loc cu taxă. Numai că a uitat să mai şi înveţe, fiind declarat repetent.
În schimb, enoriaşilor le spune că a finalizat studiile, iar acum urmează un Master şi intenţionează să se înscrie şi la Doctorat.
În aceste condiţii, Episcopia Huşilor ar trebui să intervină şi să-l redistribuie pe preot într-o parohie de rang inferior.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button