Sport

Bilaterală de șah la Vaslui


La Vaslui a avut loc concursul bilateral de şah între elevii cercurilor de şah de Palatul copiilor Vaslui, profesor coordonator Constantin Grosu, şi cei de la Palatul copiilor Suceava, profesor coordonator Marian Culapov.
”A fost a șasea întâlnire între echipajele celor două palate, care de trei ani promovează tinerele talente în baza parteneriatului încheiat între cele două instituţii de învăţământ”, a spus Constantin Grosu.
Locaţia a fost Şcoala ”Vasile Alecsandri” Vaslui. Prin ospitalitatea gazdelor, sucevenii au fost primiţi cu un ceai cald, servit în timpul miniconcertului oferit de elevii Vlad Palcu, la pian, şi de Rareş Crisian Buhai, la trompetă.
Tot în deschidere au fost înmânate legitimaţiile celor mai tineri aspiranţi la marea performanţă.
Cei 42 de elevi şi-au pus în aplicare strategiile, pe parcursul a 5 runde, pentru desemnarea campionilor.
Astfel, la categoria 8 ani au câştigat: Ştirbu Toma şi Matei Mitrofan, ambii de la Suceava, urmaţi de Emilian Zaharia – Vaslui; la categoria 10 ani au învins: Alexia Mitrofan de la Suceava, urmată de Teodor Matei şi Dragoş Furnică, ambii de la Vaslui; la categoria 12 ani au urcat pe podium: Ştefana Bărîla – Suceava, Crina Arnăutu – Vaslui şi Aparaschivei Tudor – Suceava , iar a categoria 14 ani, premiile au fost adjudecate de Răzvan Dragu, Ştefan Potorac şi Răzvan Maftei, toţi de la Palatul copiilor Vaslui.
”Felicit toţi participanţii la acest concurs, elevi şi părinţi, care, prin pasiunea mare pentru şah, au învins capriciile unei ierni târzii. Totodată mulţumesc domnului inginer Costel- Cătălin Bîrleanu, director la Goscom Vaslui, pentru implicarea în premierea elevilor, şi, în acelaşi timp, mulţumesc domnului Ghiorghi Safir, administrator Grupului de firme Safir, care a dotat Clubul Sergentul Vaslui cu un număr de 50 table de şah”, a conchis Constantin Grosu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button