ActualitateLocal

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a 71 de ani de la înființarea Batalionului 202 Apărare C.B.R.N. (Intervenție la dezastre ) „General Gheorghe Teleman”.

Evenimentul a avut loc la sediul unității din municipiul Huși, în prezenta mai multor cadre militare active, în rezervă sau retragere, reprezentanților administrației publice județene și locale, reprezentanților instituțiilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

”Se împlinesc 71 de ani de când hușenii se mândresc că au în localitate o unitate militară de prestigiu. Astăzi, Batalionul 202 Apărare CBRN ”General Gheorghe Teleman” a devenit o unitate model, militarii hușeni fiind în prim planul unor evenimente și misiuni, atunci când s-a impus ajutorul lor. Adresăm felicitări tuturor militarilor și angajaților civili și să vă continuați activitatea cu aceeași abnegație! La mulți ani, Batalionului 202 Apărare CBRN Huși”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Unitate de sprijin de luptă cu specific de apărare CBRN, Batalionul 202 Apărare CBRN a luat ființă în anul 1950 în localitatea Făgăraș, iar începând cu anul 1956 este dislocat în cazarma actuală din municipiul Huși.

De-a lungul existenței sale, militarii batalionului au obținut rezultate deosebite în urma participării la exerciții tactice naționale sau internaționale, misiuni de sprijin sau umanitare, de limitare și înlăturare a dezastrelor, etc.

Începând cu anul 2005 participă cu subunități de nivel companie ca parte a contribuției României la forța de răspuns rapid a Alianței Atlanticului de Nord.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button