Saturday , 1 October 2022, 09:30

Bătălia pentru titularizare


Aproape 550 de candidați vor participa la Concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate, care se va desfășura miercuri, 12 iulie.
Centrele de concurs desemnate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui sunt Liceul “Mihail Kogălniceanu” și Liceul “Emil Racoviță” din Vaslui.
Candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai devreme la ora 8 și cel mai târziu la ora 9, iar examenul începe la ora 10. După primirea subiectelor de concurs, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă și la proba practică/inspecția specială în profilul postului sau cel puțin media 5 (cinci) la inspecțiile la clasă.
Nota la inspecția specială sau proba practică reprezintă 25% din media la concurs. Potrivit calendarului de desfășurare a concursului, rezultatele vor fi afișate marți, 18 iulie 2017, contestațiile se vor înregistra la ISJ în perioada 18-19 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 25 iulie.
Cele mai multe dosare sunt pentru educatoare, învățători, educație fizică, limba română, iar cele mai puține pentru economie, cultură civică, textile și comerț.
La nivel județean există 166 de posturi titularizabile. La acestea se adaugă 527 de catedre complete, cu o viabilitate doar pentru un an. De asemenea, mai sunt puse la dispoziție 1.580 de posturi incomplete.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Băcești reținut după ce a agresat fizic un ieșean

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un tânăr, …

Elevii de la Liceul „Ștefan Procopiu” s-au întâlnit cu Polițiștii de la Siguranță școlară

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei din cadrul …