BÂRLAD/ Recital extraordinar al pianistei Elena Mădălina Busuioc

Muzeul “Vasile Pârvan” are deosebita plăcere de a vă propune spre audiție un nou recital de muzică clasică, primul din acest an, având drept protagonistă o pianistă care are profunde legături cu orașul nostru. Este vorba de doamna Elena Mădălina Busuioc, profesor asociat la Universitatea de „Arte George Enescu” din Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, disciplinele Pian general, Acompaniament Canto/Dirijat orchestră.

Artista a avut și are o activitate interpretativă intensă, dovadă stau numeroasele recitaluri desfășurate în numeroase locații din țară, cum ar fi cele de la Conservatorul George. Enescu, Iaşi, Filarmonica de Stat Botoşani, Muzeul de Artă, Piatra Neamţ, Filarmonica Moldova, Iaşi, Universitatea de Arte George Enescu, Iaşi, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu, Iaşi, Universitatea de Arte Ciprian Porumbescu, Bucureşti, Academia de Arte George Enescu, Iaşi, Opera Naţională Română, Iaşi, Studioul TVR, Iaşi, Palatul Culturii, Iaşi etc.

Desfășoară o activitate didactică intensă obținând inclusiv titlul de doctor cu teza Miniatura pianistică în creația lui Robert Schumann. Stil și interpretare, de asemenea organizând și coordonând recitaluri cu studenții clasei de Canto și Specializare Pian.

Pentru întâlnirea cu publicul bârlădean artista ne propune un program extrem de frumos cu lucrări de Robert Schumann, respectiv Fantasie în Do major, op. 17 și Hunoreske în Si bemol major, op. 20.

Recitalul va fi prezentat de prof. univ. dr. Laura Vasiliu.

Spectacolul va avea loc sâmbătă 15 februarie, 2020, ora 11.00 la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Autocamion furat din Spania, descoperit la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de …

Vasluienii au venit în număr mare la ”Noaptea muzeelor”

Noaptea muzeelor a început cu aglomeratie la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, instituție aflată …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *