ActualitateLocal

Bacul începe luni, 17 iunie: La Vaslui s-au înscris la examen 2591 de elevi!

Luni, 17 iunie, examenul de Bacalaureat începe cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Prima probă scrisă va avea loc pe 1 iulie, la Limba și literatura română.

Candidaţii vor fi repartizaţi în săli în ordine alfabetică, iar listele vor fi comunicate cu 24 de ore înainte de prima probă.

„În județul Vaslui la examen participă 2591 de elevi, din care 253 din promoțiile anterioare. La proba scrisă la limba română sunt așteptați 2445 de absolvenți de liceu, la proba obligatorie a profilului s-au înscris 2463 de elevi, iar la proba la alegere a profilului și specializării sunt înscriși 2493 de elevi”, a precizat Cristiana Botan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

În acest an, evaluarea lucrărilor la examenul de Bacaluareat se va face digitalizat. Lucrările candidaților care susțin probele scrise ale examenului național de Bacalaureat vor fi scanate la sfârșitul fiecărei probe, în sala de examen și în prezența candidaților, apoi sunt urcate pe o platformă dedicată pentru a fi evaluate, iar secretizarea lucrării se va face automat în momentul încărcării.

De pe această platformă, lucrările vor putea fi astfel repartizate automat și aleatoriu, printr-un simplu click, către profesorii evaluatori din toată țara.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button