Avertismente pentru fumători

indicator-pe-suport-pvc-fumatul-interzis-2378592_big
Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale de la intrarea în vigoare a Legii nr.15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Astfel, în urma misiunilor desfăşurate, jandarmii au aplicat 9 avertismente persoanelor fizice care au fost surprinse fumând într-un spaţiu public închis.
Reamintim că nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere.
Menţionăm că astfel de acţiuni vor continua în perioada următoare, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor consumului produselor din tutun.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *