ActualitateEconomieLocal

Autoritățile din Moldova doresc să implementeze proiecte comune cu județul Vaslui

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a onorat invitația Primăriei municipiului Bârlad și a Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) din R. Moldova, participând la discuții cu privire la oportunitățile și provocările în cooperarea transfrontalieră România – R. Moldova.

Întâlnirea de la Cinema Victoria a avut drept scop impulsionarea absorbției fondurilor europene de către R. Moldova.

„Indiferent care este ordinea socială într-o anumită țară, noi trebuie să facem eforturi pentru ca țara respectivă să progreseze. Dacă progresează vom da o mai mare satisfacție acelora care ne trimit la întrunirile acestea, la consiliile locale, consiliul județean, primării, ne trimit în consiliile raionale și în cele executive, guvernamentale și parlament. Până la urmă nu trebuie să uităm nicio clipă lucrul acesta, elementul care ne mobilizează. Vorbim de mecanisme, de bani, de perioade, dar în spatele tuturor elementul fundamental este omul și lui trebuie să îi dăm satisfacție, chiar dacă nu întotdeauna suntem foarte atenți. Când vin momentele esențiale și analizăm activitățile noastre, atunci sunt oamenii practic vizibili, pentru că iau decizii și în ceea ce privește soarta noastră. Ne și măsoară rezultatele activității pe care am prestat-o de-a lungul mandatelor sau a perioadelor în care am fost responsabili în administrațiile publice din țările noastre. E un lucru foarte bun și de aici trebuie să pornim. Trebuie să facem toate eforturile și să căutăm resurse pentru dezvoltarea comunităților noastre”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

La eveniment a participat o delegație numeroasă de primari, președinți de raioane și deputați din R. Moldova, în program fiind cuprinse vizite la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, Liceul Tehnologic „Alex. I. Cuza” și Primăria municipiului Bârlad.

În urma acestui eveniment, cele două părți au purtat discuții punctuale asupra unor posibile proiecte comune, dar și formarea unei rețele de cooperare și de încheiere a unor parteneriate interinstituționale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button