Autentic la Hora din Străbuni


Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor “Hora din Străbuni” s-a bucurat de aprecierile și superlativele participanților și spectatorilor. Timp de cinci zile, scena Teatrului de Vară oferind un adevărat regal folcloric. Vasluienii nu au fost deloc indiferenți și, seară de seară, spectacolele s-au jucat cu casa închisă.
La Vaslui, spanioli, sârbi, muntenegreni, peruani, columbieni, români, georgieni, vietnamezi, armeni și turci și-au deschis sipetele pline de comorile lăsate de strămoși și le-au dăruit spectatorilor, care au aplaudat în picioare prestațiile artiștilor.
Localnicii au avut bucuria de a vedea în acest an “Au Co” din Vietnam, “Araks” din Armenia, “Volodja” din Muntenegru, “Imeri” din Georgia, “Estefania Caicedo” din Columbia, “Istanbul Yeditepe” din Turcia, “Peru Multicolor” din Peru, “Zora” din Serbia și “El Candil” din Spania. Măreția dansurilor georgiene, grația sârboaicelor, ritmurile îndrăcite ale columbienilor au făcut parte din meniul bogat al “Horei din Străbuni”, festin din care s-au îndestulat toți cei prezenți la Teatrul de Vară.
Din România, au participat ansamblurile folclorice “Mureșul” Târgu Mureș, “Maramureșul” din Baia Mare, școala de dans românesc “Larisa și Marin Barbu”, “Trandafir de la Moldova” Huși și “Lugojana” Lugoj.
În prim-plan au fost și multe formații de dansatori din județ. Apariția lui Nea Mărin (Marin Barbu) nu a putut trece neobservată de public.
El s-a bucurat la prestația multor formații din Vaslui, care au oferit momente de artă autentică. Cunoscutul coregraf a ținut să remarce buna organizare a Festivalului “Hora din Străbuni”, caracterizându-l drept unul dintre cele mai bune evenimente de folclor organizate în România.
Aseară, în miez de noapte, s-a tras cortina peste Festival, lăsând în urmă multe aplauze și determinându-i pe organizatori, Centrul Creației Populare, Consiliul Județean și Primăria Vaslui, să se gândească deja la cea de-a șasea ediție a “Horei din Străbuni”, care va avea loc în 2019.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Doi tineri din Băcești au fost reținuți, după mai multe percheziții domiciliare. Polițiștii au găsit o adevărată ”comoară”!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Bărbat din Deleni, prins cu permis de conducere fals

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui  au reținut un bărbat, în vârstă de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *