ActualitateLocal

Au învăţat din experienţa vasluienilor

leova1
O delegaţie din raionul Leova, R.Moldova, formată din Efrosinia Greţu, preşedintele OTR Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM), consilier raional, Vitalie Gargaun, primarul oraşului Leova, Tatiana Panfili, primarul satului Baiuş, Silvia Căpăţînă, primarul satului Sîrma, Roman Somnic, primarul comunei Tomaiul Nou, Vasile Grosu, primarul satului Filipeni, şi Ion Guţu, primarul comunei Cazangic, a fost prezentă timp de două zile într-un schimb de experienţă în municipiul Huşi.
În prima zi, la Pădureni, au participat la un atelier de lucru şi o aplicaţie practică, în cadrul căreia celor prezenţi le-au fost prezentate câteva din proiectele implementate pe cuprinsul comunei Pădureni cu fonduri accesate de la Uniunea Europeană, dar şi colectate din taxe şi impozite locale.
În ziua a doua, primarii comunelor din Republica Moldova au avut o întâlnire cu Ioan Ciupilan, primar al municipiului Huşi, în care, în cadrul schimbului de idei, s-au căutat modalităţi concrete, realiste prin care să se realizeze parteneriate de colaborare şi înfrăţire pentru dezvoltarea infrastructurii în localităţile din Republica Moldova şi zona Huşilor, acţiuni şi activităţi în plan cultural-artistic, turism.
“Venirea la d-voastră a fost o experienţă bună, mai ales că este prima dată când are loc un asemenea eveniment între zona Leova şi Huşi. A fost o modalitate de a stabili legături trainice între primarii de pe cele două maluri de Prut, din raionul nostru şi judeţul Vaslui, legături care ne dorim să se dezvolte pe viitor prin proiecte comune de dezvoltare şi cooperare pe teme diverse. Adresăm mulţumiri doamnei Efrosinia Greţu, preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Raionale a Partidului Democrat din Republica Moldova, care a organizat alături de ONG-ul de la Huşi această acţiune benefică pentru oraşele şi comunele noastre”, a declarat primarul oraşului Leova, Vitalie Gargaun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button