ActualitateLocal

Au început înscrierile pentru proiecte în cadrul festivalului Open Camp Vaslui

open camp
Şi anul acesta, în luna august, Vasluiul va găzdui festivalul Open Camp. Va fi cea de-a şaptea ediţie a evenimentului devenit deja tradiţie locală. Organizatorii au confirmat deja cea mai mare parte a trupelor, afişul urmând să fie complet până la sfârşitul lunii iunie. Pe lângă multele activităţi din poligon, pe scenă sunt confirmate până în prezent trupe precum Şuie Paparude, Dirty Shirt (locul 2 festivalul internaţional de la Wacken 2014), C.I.A (Craiova Independent Artists), }apinarii, Fără Zahăr, H8.
Organizatorii se aşteaptă ca anul acesta în Vaslui să sosească cei mai mulţi participanţi din ţară de până acum. De aceea, se doreşte organizarea cât mai multor activităţi în Poligonul de tir, de la proiecţii de film, dans, tir, paintball, zona de relaxare şi citit împânzită cu hamace colorate, drumeţii forestiere şi aşa mai departe. Motiv pentru care s-a lansat un apel deschis către toţi cei care doresc să se implice în organizarea de activităţi.
“Practic avem o zonă deschisă foarte mare pe care ne dorim să o ocupăm cu tot felul de proiecte, dar majoritatea am dori să fie din rândul oamenilor din Vaslui. Noi să le punem la dispoziţie un loc în cadrul evenimentului şi ei să îşi transpună proiectul lor. Poate fi vorba de artişti care vor să îşi organizeze o scenă deschisă sau o mini-tabără de creaţie, pot fi nişte producători locali care să întâmpine participanţii cu nişte produse sau lucrări autohtone, pot fi artişti plastici care să expună lucrările, pot fi asociaţii care să organizeze o dezbatere, un workshop, pe scurt orice care poate da o pată de culoare”, a declarat Ciprian Hordilă, organizator Open Camp Vaslui.
Evenimentul a crescut de la an la an şi a devenit cel mai important de acest gen din zona Moldovei, Vasluiul atrăgând în luna august sute de participanţi din toate colţurile ţării. Tinerii care ajung aici campează gratuit în poligon, asistă la concertele din serile festivalului, participă la activităţile din timpul zilei şi vizitează oraşul şi împrejurimile. Chiar dacă printre tineri s-a creat deja un curent în jurul acestui festival, organizatorii susţin că mediul privat încă nu înţelege cum trebuie importanţa unui astfel de eveniment. Acest apel deschis se adresează şi mediului de afaceri local, organizatorii invitându-i şi pe aceştia să sprijine evenimentul.
“Pentru Open Camp se lucrează mai bine de opt luni pe an şi totul s-a făcut şi se va face din pasiune. Ne bucură că am ajuns să fim menţionaţi în articole de presă naţionale şi că suntem puşi pe harta festivalurilor anuale din ţară. Eforturile organizării sunt mari, la fel şi costurile. Ne dorim cu tot dinadinsul să păstrăm festivalul la Vaslui, să creştem constant dar ne este foarte greu să acoperim costurile, în condiţiile în care mediul privat local îţi cam închide uşa în nas an de an. Acest apel e şi pentru ei, pentru că peste tot în oraşele mari firmele de top se implică şi în viaţa societăţii. Dacă afacerile lor prosperă datorită oamenilor locului în principal, ei trebuie să conştientizeze că e de datoria lor să mai şi dea înapoi comunităţii. Şi nu mă refer neapărat la evenimentul acesta, cât la participarea şi implicarea în alte evenimente şi iniţiative de acest gen”, a mai precizat Ciprian Hordila, organizator Open Camp Vaslui.
Toţi cei care vor să se implice sau să participe cu un proiect în cadrul festivalului Open Camp Vaslui sunt rugaţi să trimită un mesaj la adresa de email opencamp.festival@gmail.com sau pot suna la numărul de telefon 0747.276.751.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button