ActualitateLocal

Atenție pe cine primiți in casă

c176x146_barbat_bate_la_usa
Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui avertizează cetăţenii să nu cadă în plasa infractorilor care oferă diverse servicii, iar după executarea lucrărilor solicită un preț mult mai mare pentru munca prestată decât cel stabilit înaintea începerii lucrării.

La Poliția municipiului Bârlad există în lucru 2 dosare penale în care polițiștii efectuează cercetări urmare a sesizărilor primite din partea unor persoane care au relatat faptul că au fost victime ale infracțiunilor de tâlhărie comise de persoane necunoscute care le-au abordat pentru a-și oferi servicii de reparații la imobile.
Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că infractorii merg în localitățile din mediul rural și urban și le propun proprietarilor montarea de burlane si/sau uluce la case. După ce „meșterii” au tocmit lucrarea pentru o sumă avantajoasă pentru „beneficiari”, la final aceștia se răzgândesc și solicită sume mult mai mari decât conveniseră inițial. Invocă fie dificultatea lucrării, fie faptul că prețul stabilit anterior era pentru metrul pătrat de lucrare și nu pentru întreaga lucrare. Dacă proprietarul încearcă să lămurească situația persoanele devin agresive adresând amenințări cu acte de violență.
Plecând de la aceste cazuri, poliţiştii le recomandă proprietarilor de imobile să manifeste prudenţă în relaţiile cu cei care le abordează pentru a le solicita sau pentru a le oferi diferite bunuri ori servicii. De multe ori, în spatele unor astfel de acţiuni se ascunde intenţia comiterii unei infracţiuni de furt sau tâlhărie.

Pentru a nu deveni victima acestei categorii de infractori, poliţia vă recomandă:
• Nu primiți în gospodărie persoane necunoscute sau așa-ziși „meșteri” pentru a vă efectua diferite lucrări, inclusiv montarea de burlane sau uluce la casă.
• Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeți că ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză.
• Nu vă încredeți în necunoscuți și nu le înmânați bani până nu faceti propriile verificări despre aceștia.
• Fiți suspicioși şi vigilenti. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că te afli în vizorul unui infractor.

Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor solicitări care se încadrează în afara legii, reamintindu-le că indivizi lipsiţi de scrupule sunt în stare să conceapă infinite tipuri de mesaje sau promisiuni, prin intermediul cărora să intre facil în posesia unor sume de bani!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button