Așii naturii din ”Școala cu mai mult verdeˮ


La Școala Gimnazială ”Elena Cuzaˮ Vaslui s-a desfășurat o amplă acțiune, în care cadre didactice, elevi și părinți au plantat 100 de puieți Tuia.
Proiectul educațional ”Școala cu mai mult verde” s-a putut materializa în urma concursului de proiecte desfășurat acum un an de către Fundația ”Noi Orizonturi”.
”Punerea sa în practică s-a demarat în toamnă, printr-un curs de formare în timpul căruia echipa de proiect ”Așii naturii”, formată din clasele I B (prof.înv.primar, Moraru Cerasela-Cătălina), a II-a A (prof.înv. primar, Dragu Mihaela), a II-a B (prof.înv. primar, Lăcătușu Victoria), a IV-a A (prof.înv. primar, Polcovnicu Emilia), a VI-a B( prof. Șfaițer Diana-Gabriela) și a VIII –a B ( prof. Avram- Rusu Anița) au detaliat proiectul, incluzând multiple activități: plantarea magnoliilor, ronduri cu flori de grădină, un colț cu plante medicinale și ”În anul Centenarului”, 100 de puieți plantați, care în timp vor forma un gard viu”, a declarat prof.înv.primar Mihaela Dragu, coordonatorul proiectului.
”Ca părinte, vreau să felicit cadrele didactice care au gândit acest proiect. Răsadurile au crescut din semințe sub ochii copiilor noștri în două luni, apoi au fost plantate în ronduri, magnoliile și gardul viu vor crește odată cu ei, oferindu-le o mare satisfacție peste aniˮ, a completat Sînziana Juverdianu.
Conducerea gimnaziului a ținut să mulțumească instituțiilor implicate în proiect, Agenția Pentru Protecția Mediului și Goscom Vaslui.
”Mulțumesc colegilor și elevilor din școală și, mai ales, părinților, care ne-au fost alături, ne-au susținut și s-au implicat pentru ca școala noastră să fie o Școală cu mai mult verdeˮ, a conchis prof. Diana-Gabriela Șfaițer, directorul Școlii ”Elena Cuza” Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SĂNĂTĂȚII MINTALE, marcată la Penitenciarul Vaslui

Săptămâna europeană a sănătății mintale este o inițiativă paneuropeană care își propune să crească gradul …

Pianiști profesorului Constantin Olaru au făcut minuni la București

Micii pianişti de la Palatul Copiilor Vaslui, coordonați de profesorul Constantin Olaru”, şi-au reconfirmat valoarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *