Local

Artă lirică la Vaslui

seara_de_carte
Din dragoste şi aplecare spre frumosul liric şi implicit lectură, la Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătaru” Vaslui a avut loc debutul unui proiect, “Seară de Carte Vaslui”, demers ce s-a desfăşurat sub girul “Seară de Carte România”, şi a fost coordonat de preşedintele Cristina Maria Frenţescu, care a deschis activitatea, prezentând dezbaterile serii, într-o manieră călduroasă, atractivă, captând cu uşurinţă atenţia distinşilor invitaţi.
Temele acestei acţiuni au fost prezentarea unuia dintre volumele de poezii “În papuceii copilăriei”, a autoarei Aurora Luchian, iar a doua abordare a fost “Îmbrăţişarea”, fiind gravată într-o atmosferă liniştitoare, familiară, însă încărcată şi de emoţii. După introducerea deosebită despre autoare, a luat cuvântul profesoara Florina Pricope, înnobilând volumul “În papuceii copilăriei”, cu vorbe frumos meşteşugite, rezonante, pline de gingăşie, înduioşare, corecte, aşa cum o face un pedagog, după o lectură şi analiză amănunţită a acestui volum. Profesoara Maria Ştefăniţă a contribuit cu o remarcabilă completare, catalogându-i poezia ca fiind calitativă, plină de sensibilitate, instructivă, şi ca o reliefare spre final, a selectat şi citit câteva versuri din volum.
Copleşită de emoţii, poeta Aurora Luchian, a trebuit să vorbească despre sine, despre primii paşi în lumea poeziei, de unde îşi culege inspiraţia, despre debut, activitatea literară, premii câştigate, şi nu în ultimul rând despre volumele tipărite, şi îndeosebi despre cărticica “În papuceii copilăriei”, impesionând audienţa cu bogatul său palmares.
Următoarea temă, a fost o analiză a cuvântului “Îmbrăţişarea”, o abordare delicată, profundă, incitantă, fundamentală, asistentul social Constanţa Chiratcu, de la Centrul de Recuperare Vaslui, lansând un torent de întrebări interesante despre modul de îmbrăţişare, din drag, rece, afectivă, de consolare, de complezenţă, sinceră, din dor, falsă, iar unii invitaţi au participat cu păreri impozante la această temă formidabilă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button