ActualitateLocal

Armonia, cel mai bun cor bărbătesc din lume, va concerta la Vaslui


Corala bărbătească ”Armonia”, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului, susţine astăzi, de la ora 20, în Centrul Civic, un concert de folclor și muzică patriotic, intitulat ”Noi suntem ai României!”.
2018, an omagial al unității de credință și de neam și an comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, este marcat în întreaga ţară prin manifestări culturale dedicate Centenarului, cea mai însemnată dintre sărbătorile unei naţiuni.
În acelaşi context, Primăria municipiului Vaslui propune vasluienilor încă un eveniment unic prin forma sa de manifestare scenică, un concert impresionant, susţinut de către Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, acompaniată de o orchestră folclorică. Repertoriul abordat va viza muzica patriotică, dar şi folclorul românesc, orchestraţia fiind semnată de către Valeriu Caşcaval şi Ion Croitor, dirijor Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru.
Cea mai bună Corală din lume, care în această perioadă susţine un turneu la nivel naţional, va ajunge pe scena vasluiană, vineri, 11 mai 2018, unde în Centrul Civic, începând cu ora 20.00, va oferi publicului de la noi o parte din cele mai valoroase piese româneşti, în interpretare coral-instrumentală.
Membrii Coralei “Armonia” susțin deseori concerte în orașe mari ale Europei și de fiecare dată o fac cu la fel de multă pasiune și dăruire. Grupul coral din Constanța, înființat în anul 2001, a primit de două ori medalia de aur la World Choir Games. Majoritatea membrilor Coralei sunt diaconi, preoţi, absolvenţi sau studenţi ai Facultăţii de Teologie. Împreună au ţintit spre performanţa supremă: World Choir Games, cel mai important concurs mondial destinat corurilor, obţinând la ambele secţiuni- Muzică religioasă sacră şi Muzică folclorică – cele mai importante distincţii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button