ActualitateLocal

Armă de foc neletală depistată în Vama Albiţa

IMG12
În P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit un pistol din categoria armelor de foc neletale ascuns sub scaunul şoferului unui ansamblu de vehicule.

La P.T.F. Albiţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţenul din R. Moldova Vasili T., în vârstă de 51 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.
În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului. Astfel, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascuns şi nedeclarat, sub scaunului conducătorului auto, un pistol cu bile, cal. 4,5 mm. În interiorul pistolului se aflau un încărcător fără muniţie (bile) şi butelia de gaz. Pistolul face parte din categoria armelor de foc neletale.
Cu privire la cele constatate, Vasili T. a declarat că avea pistolul pentru a se proteja şi că nu a ştiut că la intrarea în România trebuia să-l declare.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pe numele bărbatului privind săvârşirea infracţiunilor de deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi contrabandă calificată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button