ActualitateLocal

Arestați pentru trafic de droguri

cannabis
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. au continuat cercetările în dosarul penal privind infracțiunea de introducere în țară de droguri de risc, faptă săvârșită de mai multe persoane din municipiul Bârlad.
În urma extinderii cercetărilor privind introducerea în țară a 488,60 g rezină de cannabis, s-a stabilit faptul că alte două persoane ar fi participat la comiterea faptei: un bărbat, în vârstă de 28 ani, din municipiul Bârlad și un altul în vârstă de 39 ani, din comuna Zorleni. Aceștia au sprijinit activitatea infracțională desfășurată de mai mult persoane din municipiul Bârlad privind introducerea în țară de droguri de risc din Italia, în scopul comercializării către diferite persoane din municipiul Bârlad.
În urma probatoriului administrat, faţă de cei doi bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
Tribunalul Vaslui a emis mandate de arestare preventivă pe numele bărbatului de 28 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, iar pe numele bărbatului, în vârstă 39 ani, pentru introducere în țară de droguri de risc.
Reamintim faptul că în ziua de 24 februarie a.c., s-a reuşit prinderea în flagrant, pe raza municipiului Bârlad, a trei bărbați, în vârstă de 24, 26 și respectiv 31 de ani, în momentul în care au intrat în posesia unui colet expediat din Italia în care au fost găsite 488,60 g rezină de cannabis. Din cercetări efectuate de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui a reieşit că, în perioada ianuarie – februarie 2016, bărbații au procurat droguri de risc din Italia, pe care le-au introdus în țară în scopul comercializării către diferite persoane din municipiul Bârlad.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button