ActualitateNaţional

Aproximativ 9.000 de ţigarete descoperite de poliţiştii de frontieră

IMG2
Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit ascunse în planşeul pedalier şi în plafonul a două autovehicule, aproximativ 9.000 de ţigarete de contrabandă, pe care doi cetăţeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară.

*Astăzi, în jurul orei 06.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Eugeniu R., în vârstă de 36 ani, conducând un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în R. Moldova.
* Şi poliţişti de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări au oprit în trafic, pe raza municipiului Galaţi, un autoturism marca Vauxhall, condus de Ionuţ M., în vârstă de 23 de ani, cetăţean din Republica Moldova, despre care existau informaţii că desfăşoară activităţi în sfera contrabandei cu ţigări.
Pentru continuarea cercetărilor, lucrătorii noştri au procedat la conducerea autoturismului şi a conducătorului auto la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.
În ambele cazuri, în urma controalelor efectuate asupra celor două mijloace de transport au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în plafonul microbuzului şi într-un loc special amenajat în planşeul pedalier al autoturismului, 8.960 de ţigarete de contrabandă de diferite mărci.
Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare totală de 4.641 lei, şi a autoturismului marca Vauxhall, în valoare de 7.565 lei, în vederea confiscării, iar Ionuţ M. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată poliţiştii de frontieră efectuează, în cel de al doilea caz, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button