ActualitateLocal

Aproximativ 7.000 de ţigarete de contrabandă confiscate la frontieră

IMG1
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră vasluieni împreună cu lucrătorii vamali au depistat, 6.760 ţigarete ascunse pe care trei participanţi la traficul transfrontalier încercau să le introducă ilegal în România.

* În ziua de 23 iulie a.c., în jurul orei 11.00, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul din R. Moldova Sergiu N., în vârstă de 48 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.
* În ziua de 25 iulie a.c., în jurul orei 02.00, tot la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, în calitate de pasager al unui autoturism marca Seat, Stela J., cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 47 de ani.
* O oră mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism marca BMW, cetăţeanul francez Ghennadii S., în vârstă de 37 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculelor şi persoanelor, ocazie cu care, echipele comune de control formate din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră au descoperit ascunse în lada frigorifică, în lada de scule şi sub scaunul şoferului microbuzului, lipite pe corpul femeii şi în bagajele personale ale cetăţeanului francez, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, un număr total de 6.760 ţigarete, de provenienţă R. Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de 1.522 lei şi sancţionarea contravenţională a celor trei cu amendă în valoare totală de 17.000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button