ActualitateNaţional

Aproximativ 60 kilograme de peşte si 7 litri de alcool confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

pol_front_18198600
Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, o persoană, care transporta cantitatea de 59 kilograme de peşte şi 7 litri de alcool, fără a deţine documentele legale.
În data de 16 martie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul compartimentului C.M.I.I.T. al Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe raza municipiului Galaţi, au observat un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Bulgaria, despre care se deţineau date că este folosit în activtăţi ilicite, în care o persoană de sex feminin încărca mai multe sacoşe şi cutii de carton.
Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei, stabilind că aceasta este Veronica C., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 40 ani. În urma verificării conţinutului sacoşelor şi a cutiilor de carton, colegii noştri au descoperit în acestea mai multe sticle de alcool şi o cantitate însemnată de peşte.
Ca urmare a acestui aspect, persoana şi autoturismul în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 59 kilograme de peşte din speciile crap şi caras, dar şi 14 sticle de coniac de 500 ml, de provenienţă R. Moldova pentru care persoana nu a putut prezenta documente legale. Cu privire la cantitatea de alcool descoperită Veronica C. a declarat că îi aparţine şi a introdus-o legal în România, în repetate rânduri în limitele prevazute de legislaţia în vigoare, cu intenţia de a o comercializa pe raza municipiului Galaţi.
Cele 14 sticle de coniac în valoare de 300 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele în valoare de 1.000 lei a fost predat pe bază de proces verbal D.S.V.S.A. Galaţi.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button