Aproape 43 de mii de hectare cultivate cu grâu, calamitate de secetă

Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui a anunțat că aproape 43.000 hectare cultivate cu grâu sunt afectate de secetă, care reprezintă un procent de 64% din suprafața aflată în cultură.

Alte 3.694 hectare cu orz, reprezentând 64% din suprafața cultivată, 11.161 hectare de rapiță, reprezentând 73% din totalul suprafețelor semănate cu această cultură, și 75 hectare de orzoiacă au avut de suferit de pe urma secetei prelungite.

Echipele de specialiști ai DAJ Vaslui verifică în aceste zile toate culturile agricole raportate în vederea stabilirii gradului de afectare.

”Ne vom deplasa în teren și vom lua cultură cu cultură și fermier cu fermier, pentru a stabili gradul de afectare. Această operațiune trebuie finalizată până în data de 15 iunie 2020. Pentru această acțiune avem pregătite 13 echipe. Noi am primit până acum datele din 61 de UAT-uri și urmează ca și restul de 25 de UAT-uri să trimită situațiile privind culturile agricule afectate de secetă”, a precizat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *