Anuala artiştilor plastici bârlădeni

Primăriei Bârlad a organizat cea de-a 35 ediţie a  Zilelor Culturale ale Bârladului, aducând pe simezele Galeriilor de artă ”N. N. Tonitza” artişti plastici profesionişti care au încântat ochii şi sufletul publicului doritor  de „a vedea” lucrări de artă plastică.

Mai ales că în acest an chiar în pragul vernisajului, marele artist, fiul al Bârladului, Marcel Guguianu, trecea în umbra umbrelor, cu o zi înainte de vernisaj, pe 11 iunie 2012 la vârsta de 89 ani.

Ceva mai mult de 50 de lucrări valoroase de sculptură, pictură, grafică expuse de 21 de artişti plastici printre care amintim: Ghiţă Cristian, Cristian Gheorghiţă, Sebastian Pascu, Berta Moldoveanu, Dan Horgan, Dionisia Gradu, Constantin Mardare, Raluca Dănăilă, Valentin Stoian, Grigoraş Cristina, Nicu Braşoveanu.

În unanimitate, toţi cei prezenţi au fost de acord ca această anuală să fie închinată marelui sculptor bârlădean, Marcel Guguianu.

Expoziţia va putea fi vizitată timp de o lună la Galeriile de Artă ”N. N. Tonitza”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Moldovenii forțează vigilența polițiștilor de frontieră: Încă un cetățean basarabean prins cu permis de conducere necorespunzător!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Puctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa …

Trafic îngreunat în Bârlad, după ce trei mașini au fost implicate într-un accident rutier

Detasamentul de pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe bulevardul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *