Angajații Serviciului de Ambulanță au protestat pașnic

Angajații Serviciului de Ambulanţă Județean (SAJ) au protestat, miercuri, la Vaslui, nemulţumiţi fiind de faptul că stimulentul de risc nu a fost acordat tuturor echipajelor care “s-au luptat în linia întâi” în perioada stării de urgenţă instituită din cauza pandemiei de COVID-19.

Activitatea Ambulanţei nu a fost întreruptă pe perioada celor două ore de protest, participanţii fiind din rândul personalului aflat în timpul liber.

“Ne-am solidarizat cu colegii din ţară care au formulat nemulţumiri şi ne-am adunat în curtea instituţiei, la o acţiune paşnică, fără zgomote. Este mai mult un semnal de alarmă pe care dorim să îl tragem, privind problemele pe care le avem, dar şi o formă de omagiu adus colegilor din ţară care au căzut la datorie în timpul pandemiei de COVID-19. Principala nemulţumire a noastră se referă la neacordarea stimulentului de risc având în vedere lupta din linia întâi pentru echipajele Serviciilor de Ambulanţă. Munca din această perioadă nu ne-a fost recunoscută. Personalul s-a prezentat la cazuri, s-au purtat echipamente de protecţie şi s-au efectuat proceduri, s-au transportat suspecţi sau pozitivi la COVID-19, s-au întors la unitate, au făcut decontaminare. Într-un cuvânt, au fost expuşi. Când s-au făcut listele am constatat că o bună parte dintre ei nu au primit stimulentul de risc deşi toate procedurile au fost respectate. Legislaţia a exclus posibilitatea ca toate echipajele de urgenţă să primească acest spor. Mai mult, deşi nu s-a făcut o testare largă a populaţiei să ştim dacă sunt pozitivi sau nu la COVID-19 noi ne-am dus acolo unde am fost solicitaţi”, au declarat salariații SAJ Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ambulanță scoasă din nămeți de un grup de tineri la Ghergheleu

O ambulanță trimisă la o urgență în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, a rămas blocată în …

Ambulanţă care transportă doi pacienţi la un centru de dializă, blocată pe DC37

O ambulanţă cu doi pacienţi transportaţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *