EducatieLocal

Andrei Chiriac, în lotul restrâns de informatică

andrei chiriac
Vasluiul are doi reprezentanţi în lotul restrâns de informatică. În afară de Andrei Popa, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, care s-a calificat deja la Balcaniada de Informatică, judeţul nostru va fi reprezentat în lotul restrâns şi de Andrei Chiriac, elev la Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui.
Acesta a obţinut premiul II şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Informatică, iar la tabăra de pregătire de la Focşani s-a numărat printre cei 20 de elevi, care vor susţine o nouă probă de baraj pentru a forma loturile naţionale care ne vor reprezenta ţara la Concursul Internaţional de Informatică de la Shumen din Bulgaria, pentru Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală (CEOI) şi Olimpiada Internațională de Informatică(IOI).
“După mulţi ani un elev al liceului nostru a reuşit performanţa de a fi selectat în Lotul restrâns al României. La fiecare probă de baraj elevii trebuie să rezolve trei probleme în 3 ore. Pentru Andrei urmează o săptămână foarte grea când va participa la Tabăra de Pregătire și Selecționare a Lotului Național Restrâns de Informatică care se va desfăşura la Măgurele în perioada 16 -23 mai 2016. Multe felicitări şi îi dorim lui Andrei putere de concentrare şi inspiraţie astfel încât el să fie selectat măcar într-un lot al României”, a spus Aurel Dumitru, directorul LSP Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button