ActualitateLocal

Amendat cu 2.000 lei pentru o glumă proastă făcută la 112!

 Poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au sancționat contravențional un bărbat din Banca, județul Vaslui, după ce acesta a apelat  S.N.U.A.U. 112 sesizând o faptă nereală.

Poliţiştii bârlădeni au sancționat contravențional un bărbat în vârstă de 21 de ani, din localitatea 1 Decembrie, comuna Banca, după ce acesta a alertat autoritățile, prin apel la 112, cu privire la o presupusă agresiune suferită de un bărbat de 30 de ani, rudă cu acesta, pe raza localităţii Perieni, judeţul Vaslui..

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în data de 1 ianuarie a.c., ora 18.40, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a sesizat autorităților despre faptul că, un cumnat de-al său a fost victima unei agresiuni, fiind înjunghiat în zona abdomenului. Ulterior, bărbatul și-a închis telefonul mobil și nu a putut fi contactat de echipajele de poliție și ambulanță deplasate la intervenție, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea presupusei victime.

Bărbații au fost identificați în scurt timp de către polițiști, presupusa victimă fiind consultată medical de către echipajul de pe ambulanță, fără a prezenta urme de violență.

Bărbatul care a apelat S.N.U.A.U. 112 nu a putut justifica de ce a alerat în mod fals autoritățile, amuzându-se de interesul arătat de polițiști și personalul medical unei posibile situații de urgență.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, abatere prevăzută de Ordonanța de Urgență nr. 34 din 2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button