ActualitateLocal

Amendă pentru furt de mobilier stradal

banca
Trei tineri din Vaslui s-au ales cu amenzi în cuantum de 3.000 de lei, după ce au furat o bancă amplasată pe stradă. Aceştia intenţionau să o folosească la construcţia unei case din zăpadă.

Poliţiştii locali, din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Poliţiei Locale Vaslui, au întrerupt distracţia unor tineri care intenţionau să amenajeze un iglu folosind mobilierul stradal. Astfel, la dispeceratul instituţiei a fost primit un apel din partea unui cetăţean care sesiza faptul că a văzut trei persoane în timp ce cărau o bancă din zona blocului 186 spre Podul Huşului.
Echipajul de poliţişti locali, deplasat la faţa locului, a constatat faptul că banca lipseşte, iar pe strada Plevnei, vis-à-vis de restaurantul Vechia Roma, a fost găsit abandonat şi un coş de gunoi stradal, drept pentru care s-a procedat la verificarea întregii zone. O jumătate de oră mai târziu, poliţiştii locali au identificat trei persoane în zona imobilului 94 din strada Huşului, care au afirmat că nu au cunoştinţă de cele sesizate. Polițiștii locali au procedat la conducerea celor trei tineri la sediul poliției locale, în vederea stabilirii identității acestora. Din primele verificări a reieșit faptul că tinerii C. Marius Ionuţ, B. Vlad Eduard, A. Dragoş Andrei aveau vârste cuprinse între 17 şi 19 ani. La sediul poliţiei locale, aceştia au recunoscut faptul că au luat banca, au dus-o la imobilul cu nr.29 din str. Huşului, iar în ziua următoare planificaseră să o transfere în zona obor, unde construiau o casă din zăpadă. Împotriva tânărului de 19 ani s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 1500 lei, iar pentru ceilalţi doi minori, amenda aplicată este de 750 lei, conform prevederilor legale.
De asemenea bunurile au fost recuperate şi amplasate la locul iniţial de către contravenienţi, demonstrând astfel faptul că îşi asumă cele înfăptuite şi adoptă un comportament adecvat în societate.
Pe această cale, conducerea Poliţiei Locale Vaslui mulţumeşte cetăţenilor care dau dovadă de spirit civic sesizând dispeceratul instituţiei cu privire la fapte care aduc atingere convieţuirii sociale şi invită pe toţi cetăţenii să procedeze astfel, apelând numerele de telefon 0235315756, 0335402866.

Related Articles

Back to top button