LocalSănătate

Ambulanţele SMURD nu pot fi reparate

Jumătate dintre cele şase ambulanţe SMURD din Vaslui nu pot fi folosite de echipajele ISU întrucât s-au defectat şi nu pot fi reparate deoarece, de o lună şi jumătate, nu mai există un contract de service, licitaţia pentru atribuirea acestui serviciu fiind contestată.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui spun că, în total, UPU-SMURD are patru ambulanţe de tip B şi două de tip C, iar în prezent două dintre autospecialele de tip B şi una de tip C, dotată cu terapie intensivă mobilă, nu pot fi folosite din cauza unor defecţiuni tehnice. Problema este însă că ambulanţele SMURD nici nu pot fi reparate întrucât, de la 1 ianuarie, nu mai există contract de service cu vreo firmă specializată. Astfel, au fost zile, cum s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, în care au fost defecte toate autospecialele de tip B, iar duminică s-a stricat şi una de tip C.

“Le mai reparăm noi în atelierul mecanic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Chiar astăzi (luni – n.r.) încercăm să înlocuim o piesă defectă la ambulanţa de tip C”, a declarat pentru News.ro inspectorul-şef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, unitate de care aparţine UPU-SMURD, susţine că procedura de licitaţie pentru atribuirea serviciului de reparaţii ale ambulanţelor este încă în desfăşurare.

“Noi nu facem nimic altceva decât respectăm procedura de licitaţii, conform Ordonanţei 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică. O firmă a câştigat licitaţia, însă a apărut o contestaţie şi, până la soluţionarea acesteia, stăm cu ambulanţele trase pe dreapta”, a precizat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Ea a spus că rezolvarea contestaţiei şi finalizarea procedurii de licitaţie vor mai dura cel puţin o lună.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button