ActualitateLocal

Alunecări de teren la Voinești


Prefectul Isabel Bogdan a fost prezent în localitatea Lingurari, comuna Voinești, pentru a vedea dacă se impune evacuarea a două familii, ale căror gospodării sunt în pericol de a fi dărâmate de o alunecare de teren, activată de zăpezile de la sfârşitul luniii aprilie şi de ploile din ultima perioadă.
Primarul Aurelian Miler încearcă să construiască o barieră din pământ, pentru a stopa eventualele cantități de pământ, care amenință locuințele celor două familii.
Prefectul Isabel Bogdan a dat dispoziţie de monitorizare a alunecărilor de teren, iar dacă situația o impune să se treacă la evacuarea familiilor.
”Am discutat cu cele două familii, care au înțeles că viața e mult mai prețioasă, fiind de acord cu strămutarea. Primarul din Voinești a găsit deja zona unde să-și construiască noi case. Până vor fi ridicate casele, cele două familii, în caz de necesitate, vor locui în spațiile puse la dispoziție de primărie. Vom face un raport către Guvern, pentru ca aceste familii să fie sprijinite financiar sau material, pentru a-și ridica noi locuințe, dacă situația o va impune”, a spus prefectul Isabel Bogdan.
Malurile de pământ au ajuns la câțiva metri de gospodăriile celor două familii din Lingurari.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button