ActualitateLocal

Activităţi de prevenire a infracţionalităţii juvenile

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La iniţiativa Poliţiei municipiului Huşi, în data de 03.03.2016, în intervalul orar 11.00 – 13.30, la Liceul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huşi s-a desfăşurat o activitate pe linia prevenirii infracţionalităţii juvenile, activitate la care a fost invitată să participe, alături de Poliţia de Proximitate şi Gruparea de Jandarmi Huşi, în premieră, şi Poliţia de Frontieră a judeţului Vaslui.
La activitate au fost prezenţi aproximativ 40 de elevi din cadrul a patru licee / grupuri şcolare din municipiul Huşi, însoţiţi de opt cadre didactice.
Cei doi reprezentanti ai Poliţiei de Frontieră au prezentat aspecte teoretice şi practice privind locul şi rolul poliţiştilor de frontieră în prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, ajutaţi fiind de un film documentar privind principalele acţiuni operative, precum şi de fotografii reprezentative de la cele mai valoroase capturi ale poliţiştilor de frontieră vasluieni în zona de competenţă: autoturisme declarate furate în state ale U.E., ţigări de contrabandă, substanţe interzise, bunuri contrafăcute şi treceri frauduloase ale frontierei de stat.
Reprezentanţii structurilor de poliţie şi jandarmii au prezentat activităţi specifice desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii delicvenţei juvenile.
Temele de actualitate prezentate, participarea activă a copiilor la discuţii, soluţiile pe care aceştia au încercat să le ofere la situaţiile concrete prezentate au determinat reprezentanţii tuturor instituţiilor prezente să considere activitatea un real succes.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button